بتونه یا دوغاب یا رزین در کفسابی به موادی گفته می شود که برای پر کردن درزها و ترکهای سنگ استفاده میشود و در واقع هر سه یک کار انجام می دهند دوغاب از مخلوط (سیمان و پودر سنگ و آب) درست می شود بتونه از (مخلوط سیمان با چسب بتن ) درست می شود و رزین که در واقع همان یک نوع (چسب سنگ است ) به نظر من که 18 سال تو این کار تجربه دارم بتونه [ مخلوط سیمان و چسب بتن ] از همه بهتر است چون بعد از کفسابی هنگام شستن هر چه آب بخورد محکم تر می شود.
اما رزین که این روزها زیاد استفاده می شود یک نوع چسب سنگ است و مثل چسب بتن و دوغاب برای درزها و شکستگی های سنگ های کف ساختمان استفاده می شود و برتری چندانی به چسب بتن ندارد و مردم فقط قول اسم آن را می خورند.
ساب رزین هیچگونه اثری بر براقیت و شفافیت سنگ ندارد و این یک باور غلط است که می گویند که با ساب رزین سنگ براق می شود در واقع رزین ساب چون سوراخ ها و درزها و شکستگی های سنگ را پر میکند و زیبا به نظر می رسد مردم فکر میکنند که سنگ براق شده و خوب است در حالیکه ما این کار را می توانیم با چسب بتن و سیمان سفید نیز انجام دهیم که این کار از نظر کیفیت و سفتی هیچگونه تفاوتی با یکدیگر ندارد و هر دو یک کار را انجام می دهند. و از نظر ساخت بتونه همرنگ سنگ هم می شود این کار با هر دو انجام داد.
مثلاً اگر سنگهای شما قرمز و یا مشکی است و می خواهید رنگ بتونه هم همانگونه قرمز و یا مشکی باشد ما میتوانیم رنگ چسب بتن را هم رنگ سنگ در آوریم و درزها را با بتونه همرنگ سنگ بکشیم که این کار را با پودر همرنگ کننده یا همان تیتان به هر رنگی در بیاوریم پس از نظر رنگ این را می توانیم با چسب بتن و رزین انجام دهیم و هیچ گونه تفاوتی با یکدیگر از این لحاظ ندارند.
از نظر قیمت رزین نسبت به چسب بتن قیمت زیاد تری دارد و آن را نمی توانیم برای کارهای بزرگ و یا سنگ های خیلی شکست و ریز استفاده کنیم چون قیمت بالایی روی دستمان مشتریان میگذارد مثلاً سنگهای لاشه و سنگ های خیلی ریز که مردم برای کف خانه ها استفاده می کنند از لحاظ قیمت آن را پیشنهاد نمی کنیم و بجای آن چسب بتون را با سیمان سفید مخلوط میکنیم و بین سنگ ها و درزها و شکستگی ها ی سنگ میکشیم و اگر این کار را با رزین انجام دهیم تقریبا غیر ممکن و یا بسیار گران تمام می شود.
در مورد رنگ بتونه قابل ذکر است که سنگ هایی رنگی که قبلاً با بتونه یا دوغاب کاری شده است و به طور مثال رنگ دوغاب و آن را سفید یا سیاه ریخته شده است را ما نمی توانیم رنگ دیگری را درست کرده و روی آنها بکشیم و حتما باید رنگ دوغاب قبل درست کنیم چون که دو رنگ و زشت به نظر می رسد ولی اگر مشتریان ما تاکید کنند که می خواهند که آن را بکنند و دوباره رنگ آن را همرنگ رنگ سنگ در بیاورد ما مجبور خواهیم شد با شیارزن تمام درزها را خالی کنیم و از دوباره همرنگ سنگها بتونه کاری کنیم . که این هم هزینه مخصوص خودش را دارد.
بتونه کاری در همه جا استفاده نمی شود چون اکثر سنگها را قبلاً بتونه یا دوغاب ریختن و کمتر امکان دارد که آنها خالی باشد و موارد خیلی کمی که امکان دارد خالی باشد را می توان نقطه ای انجام داد مثلاً اگه یکی دو تا از درز ها باز شده باشد و یا شکستگی باشد در ان صورت نیاز به بتونه کاری کلی نیست و میتوانیم آن را طی کار کفسابی به سادگی پر کنیم.
بتونه کاری بیشتر در ساختمانهای نوساز که دوغاب آن را نریخته باشند و یا جای آنها کامل سفت نگشته و امکان این می باشد که زیر دستگاه کفسابی خالی شود را انجام می دهند.
سخن پایانی
تفاوت دوغاب و بتونه در این است که دوغاب از مخلوط سیمان و پودر سنگ تهیه می شود و بیشتر سنگ کاره ها از آن استفاده می کنند و بتونه که با مخلوط چسب بتن و سیمان و یا با رزین درست می شود. و بیشتر سنگ ساب ها از آن استفاده می کند.
شما م یتواندی از خدمات شرکت نوین ساب در زمینه نماشویی هم استفاده کنید.