سنگها بعد از مدتی استفاده کدر ، مات و یا سیاه میشوند و ان حالت براقی و شفافیت خود را از دست میدهند و نیاز به کفسابی دارند، بعد از کفسابی و یا همان سنگسابی؛ سنگها مثل روز اول کارخانه نو، براق و شفاف و حتی بهتر از روز اول می شوند.
A . ریختن جوهر نمک یا مواد شوینده من یا هر شوینده دیگری که موجب لک و یا سیاه شدن سنگ می شود. برای حل مشکل ما باید ابتدا یک سری سنگسابی لایه برداری بزنیم تا تمام لکها و سیاهی ها ازبین برود ، و بعد از انجام کفسابی پرداخت بزنیم تا دوباره مثل روز اول بشود.
B . بعد از بنایی سیمان، گچ و سایر مواد دیگر بنایی روی سنگ و یا موزاییک باقی میماند و با شستن از بین نمی رود و یا اثرش باقی می ماند. البته این مشکل نیز با دستگاه کف سابی قابل حل بوده و اثری از آنها (سیمان ، گچ ، سفید بنایی و غیره …….) باقی نخواهد ماند.
C . از بین بردن خط و خش از روی سنگ که معمولا با کشیدن وسایل سنگین روی سنگ مثل (میز ، مبل، گلدان یا هر چیز سنگین دیگری ) ایجاد می شود. با دستگاه کفسابی و سنگسابی می شود تمام خط و خشها را از بین برد و با ساب ایتالیایی می شود سنگها رو براق و شیشه ای کرد. در ادامه مطلب بالا در مورد هر یک به طور خلاصه مطالبی را اشاره می کنم .
دلایل بسیار زیادی وجود دارد که ما نیاز به کفسابی داریم یکی از دلایل اصلی آن نو کردن سنگ مثل روز اول است و همچنین براق و شفاف کردن سنگ ها یکی از دلایل است. همانگونه که قبلا گفته شد سنگ ها بعد از مدتی استفاده سیاه و کدر می شود و آن حالت براقیت و شفافیت را ندارد مثل اینکه سنگ سال های زیادی استفاده شده و به نظر میرسد که باید آنها را تعویض کنیم. خوب این کار را که میدانید هزینه بسیار زیادی دارد، علاوه بر هزینه وقت زیادی از ما می گیرد در این مواقع بهترین روش و بهترین کار کفسابی یا همان سنگسابی است یا مورد دیگری که خیلی از من می پرسند این است که روی سنگ ها اسید یا جوهر نمک و یا شوینده های دیگر ریخته و هر چقدر آنها سنگ ها را تمیز میکنیم ولی بعد از مدتی دوباره سیاه و حتی بدتر از روز اول می شود و راه حل را می خواهند و می پرسند چگونه آن را باید برطرف کنیم؟ پاسخ من این است که می دانید که اسید چه بلایی بر سر سنگ می آورد، جوهر نمک یا اسید یا هر شوینده دیگری که استفاده می کنید سنگ را می سوزاند و پوسیده می کند و از بین می برد ، خوب چیزی که سوخته و از بین رفته را نمی شود با شستن دوباره درست کرد.
می پرسند پس چه باید بکنیم ؟ مگر وقتی کفسابی میکنیم چه اتفاقی می افتد؟ جواب من این است که راهی جز کفسابی و سنگسابی وجود ندارد، وقتی که کفسابی میکنیم ما آن قسمت های سوخته را با دستگاه کفسابی برمیداریم اصطلاحا به آن ( لایه برداری یا کف تراشی ) می گویند. با ساب لایه برداری قسمت های سوخته و پوسیده را از روی سنگ برداشته شده و به قسمت پایین تر و سالم سنگ میرسیم. سوال دیگری که از من میپرسند این است که ما روی سنگها هیچ مواد شوینده ای نریخته ایم اما روی سنگ ها پر از خط و خش های ریز است و دلیل این خط و خاش چیست؟ خط و خش ها معمولا با کشیده شدن وسایل سنگین یا نیمه سنگین روی کف سنگها پدید می آید مثل ( مبل، گلدان، میز، میز تلویزیون و غیره …) و یا راه رفتن روی سنگ با کفشهایی که زیر آنها سنگریزه و یا شن چسبیده باشد
مورد سوم کشیدن اهن و یا پیچ طی نخی یا طی پلاستیکی نیز خط و خش به وجود می اورد. راه حل این نیز مثل ساب لایه برداری و کف تراشی است، یعنی مثل مراحل قبلی مجبور هستیم لایه نازکی یا اندازه عمق خط و خشهای روی سنگ ها برداریم. سوال دیگری که می پرسند آیا می شود از روی سرامیک هم لایه برداشت ؟ و یا اینکه راه حل سرامیک چیست؟ و چگونه تمیز میشود.؟ جواب این است که خیر .چون روی سرامیک لعاب مخصوص وجود دارد که با لایه برداری کردن از بین میرود و کاشی ها دو رنگ میشود .
ساب سرامیک با ساب سنگ متفاوت است، درست است که هر دو با همان دستگاه سنگسابی انجام میشود ولی ابزاری که زیر دستگاه وصل می شود کاملا متفاوت است. سرامیک و کاشی را با یک فرچه های مخصوصی که زیر دستگاه کفسابی وصل میشود ساب می زنند و کاملا تمیز میشود و تمام جرم های آن را از بین میبرد بدون اینکه به آنها آسیبی زده شود.